روز شعر و ادب پارسی، ۲۷ شهریور ماه، روز بزرگداشت استاد شهریار
روز شعر و ادب فارسی
فرهنگ و ادب ایران زمین
آنچه در این مقاله میخوانید :
- روز شعر و ادب پارسی، ۲۷ شهریور ماه، روز بزرگداشت استاد شهریار
- شعر و ادبیات فارسی
- ۲۷ شهریور و روز نامگذاری
- غزل، قصیده، مثنوی تبحر استاد شهریار
- نگاهی مختصر به زندگینامه استاد شهریار
- نمونه وب سایت شعر و ادب طراحی شده در وبمسترهفت
- مشاوره حرفه ای درباره انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی برای سایت کسب و کار
روز شعر و ادب پارسی، ۲۷ شهریور ماه، روز بزرگداشت استاد شهریار
روز بیست و هفتم شهریور ماه، سالروز درگذشت شهریار، شاعر ایرانی، با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، روز ملی شعر و ادب پارسی، نامیده شده است.
روز شعر و ادب پارسی در ایران بهطور رسمی به یادبود یکی از بزرگترین شاعران و ادیبان ایران، محمدحسین شهریار (زاده: ۱۲۸۵ – وفات: ۱۳۶۷)، انتخاب شده است. این روز که مصادف با ۲۷ شهریور ماه هر سال است، بهمنظور گرامیداشت یاد و خاطره این شاعر بزرگ و به پاس خدمات ارزشمند وی به فرهنگ و ادب ایران زمین تعیین شده است.
شعر و ادبیات فارسی
در فرهنگ ما، زندگی با شعر آغاز و با شعر بدرقه می شود. کودک در گاهواره، لالایی می شنود و از همان آغاز به شعر اُنس می گیرد و پس از مرگ نیز، آرایه مزارش، شعری است که برایش می سرایند و چه بسا خود پیش از مرگ برای خویش شعری می سُراید. این آمیختگی ما با شعر و تأثیری که شعر بر فرهنگ و روحیات و رفتار ما می گذارد، ضرورت پرداختن به آن و ضرورت پاسداری از حریم این عنصر اعجاز آفرین را بیشتر روشن می سازد.
۲۷ شهریور و روز نامگذاری
بهترین و مهمترین اثر استاد شهریار منظومه حیدربابایه سلام (سلام به حیدربابا) است که از شاهکارهای ادبیات ترکی آذربایجانی بهشمار میرود و شاعر در آن از اصالت و زیباییهای روستا یاد کردهاست. این مجموعه در میان اشعار مدرن قرار گرفته و به بیش از ۸۰ زبان زندهٔ دنیا ترجمه شده است.
غزل، قصیده، مثنوی تبحر استاد شهریار
شهریار در سرودن انواع شعر فارسی-مانند غزل، قصیده، مثنوی تبحر ویژه ای داشته و نگاشته های نابی را دارد.
این حضور و نفوذ حکایت از آن دارد که در ژرفای زبان و ادب فارسی آنقدر معانی بلند و مضامین دلنشین علمی، ادبی، اخلاقی و انسانی وجود دارد، که هر انسان سلیم الطبعی با اطلاع و آگاهی از آنها، خود بخود به فارسی و ذخایر مندرج در آن دل می سپرد. اگر چنین نبود، ترجمه و تألیف هزاران کتاب و مقاله از سوی خارجیان درباره آثار جاودان و جهانی ادب فارسی مانند؛ شاهنامه فردوسی، خمسه حکیم نظام گنجوی، گلستان و بوستان شیخ اجل، مثنوی مولانا جلال الدین بلخی، غزلیات خواجه حافظ شیرازی و رباعیات حکیم عمر خیام چهره نمی بست و هزاران ایرانشناس و ایران دوست غیر ایرانی دل و عمر بر سر شناخت، فهم، تفسیر و ترجمه این آثار ارزنده در نمی باختند.
نگاهی مختصر به زندگینامه استاد شهریار
سید محمدحسین بهجت تبریزی (زاده ۱۲۸۵ – درگذشته ۱۳۶۷) متخلص به شهریار (پیش از آن بهجت) شاعر ایرانی اهل آذربایجان بود که به زبانهای ترکی آذربایجانی و فارسی شعر سروده است. پدرش «حاج میرآقا بهجت تبریزی» نام داشت که در تبریز وکیل بود. شهریار دوران کودکی را -به علت شیوع بیماری در شهر- در روستاهای قایش قورشاق و خشگناب بستانآباد سپری نمود. پس از پایان سیکل (راهنمایی) در تبریز، در سال ۱۳۰۰ برای ادامه تحصیل از تبریز عازم تهران شد و در مدرسه دارالفنون تا سال ۱۳۰۳ و پس از آن در رشته پزشکی ادامه تحصیل داد. حدود شش ماه پیش از گرفتن مدرک دکتری بهعلت شکست عشقی و ناراحتی خیال و پیشآمدهای دیگر ترک تحصیل کرد.
نمونه وب سایت شعر و ادب طراحی شده در وبمسترهفت
در آخر، پیشنهاد میکنیم حتما از وب سایت طراحی شده ویزه شعر و ادب فارسی بازدید و نظرات خود را برای ما در وب سایت و یا شبکه های اجتماعی در میان بگذارید!
وبسایت شعر داود مرجع شعرهای استاد غلامرضا صلاح زاده، شاعر توانای شعرهای ناب فارسی و شعر نو می باشد.
http://davoudpoem.ir
امیداوریم این هفته مقاله خوبی رو ارائه داده باشیم.
با اعلام نظر در این صفحه و یا شبکه های اجتماعی ما را در بهبود مطالب آموزشی و خبری و تکنولوزی همیاری نمایید.
مشاوره حرفه ای درباره انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی برای سایت کسب و کار
بدون دیدگاه