۱۴ تیر ماه، روز قلم بر تمامی اهل قلم گرامی باد
علت نامگذاری ۱۴ تیر به نام روز قلم چیست؟
۱۴ تیر ماه رو قلم بر تمامی اهل قلم گرامی باد
بله، روز ۱۴ تیر ماه به عنوان روز قلم در ایران جشنگرفته میشود و به تمامی اهل قلم تبریک و تهنیت میگویند. این روز به مناسبت تجلیل از نویسندگان، شاعران، و افرادی که در زمینه ادبیات و فرهنگ فعالیت دارند، جشنگرفته میشود. امیدوارم که این روز برای شما و تمامی اهل قلم مبارک و پر از خلاقیت و موفقیت باشد. اهمیت قلم در سرزمین ما سابقه دیرینه دارد. صدها سال پیش در ایران باستان، تیرگان (سیزدهم تیرماه) یکی از مهمترین جشنهای ایران باستان برگزار می شد که آیینهای مخصوصی داشت. یکی از آنها پاسداشت قلم بوده است.
قلم، زبان عقل و معرفت و احساس انسان ها و بیان کننده اندیشه و شخصیت صاحب آن است. قلم، زبان دوم انسان هاست. هویت، چیستی و قلمرو قلم بسیار گسترده تر از آن است که در بیان بگنجد.
علت نامگذاری ۱۴ تیر به نام روز قلم چیست؟
۱۴ تیر در تقویم رسمی ایران، روز قلم نامگذاری شده است. این روز در سال ۱۳۸۱ به پیشنهاد انجمن قلم ایران و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی به ثبت رسید. که در آن سال ها، اعضای انجمن قلم ایران مدت زیادی به دنبال اختصاص دادن و انتخاب یک روز خاص برای اهالی فرهنگ و قلم بودند تا در این روز بتوانند برنامههای فرهنگی را برای اهالی قلم برگزار کنند، همچنین تا اینکه در سال ۱۳۸۱ و بعد از بررسی های بسیار، تصمیم بر این شد که روز قلم ریشه ای در فرهنگ و تاریخ ملی داشته باشد و به همین خاطر روز چهاردهم تیرماه از طرف این انجمن به عنوان روز قلم پیشنهاد شد و در نهایت به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید.
جالبه که بدانید که در تقویم ایران، روز قلم را به عنوان نمادی برای تجلیل از نویسندگان و آثارشان انتخاب کرده اند.
همچنین قلم از گذشته تاکنون در زندگی بشر از اهمیت بالایی برخوردار بوده است. تاجایی که در قرآن کریم به قلم و هر آنچه می نویسند، سوگند یاد می شود. (ن وَالْقَلَمِ وَمَا یَسْطُرُونَ ، آیه ۱ سوره القلم).
اهمیت قلم و نگارش به این خاطر است که تا ابد باقی می ماند اما بیان زبان، طی زمان کهنه می شود.
و به همین خاطر و رسوم، در تقویم ایران روزی به نام روز قلم وجود دارد. با تبریک ویژه این روز به تمامی نویسندگان و اهالی قلم، در ادامه این نوشتار، علت نامگذاری این روز را برای شما بیان خواهیم کرد.
قلم چیست؟
بیان در قلم، زبان عقل و معرفت و احساس انسان ها و بیان کننده اندیشه و شخصیت صاحب آن است. قلم، زبان دوم انسان هاست. هویت، چیستی و قلمرو قلم بسیار گسترده تر از آن است که در بیان بگنجد. هرگونه رشد و پیشرفت، پیروزی و آرامش و معرفت و شناخت، ریشه در قلم دارد. تمدن ها، تجربه های تلخ و شیرین و علوم با نوشتن ماندگار می شوند.
همچنین هر کس می تواند قلمی را بین انگشتانش بفشرد و فرمانش دهد که بنگارد و هر آنچه را از مخیله صاحب انگشت تراوش می کند، بنویسد. قلم، تخریب می کند. می سازد. واقعیت ها را آشکار می کند. آشکارها را نهان می کند. به واقع قلم، معجزه ای جاودان است، که میتواند جاودانه هایی را جاودانه کند.
نمونه وب سایت های اهل قلم و خبری طراحی شده در وبمسترهفت
لینک مشاهده نمونه وب سایت شعر و ادبیات :
https://davoudpoem.ir
لینک مشاهده خبرگزاری هموار نیوز :
https://hamvarnews.ir
لینک مشاهده خبرگزاری اخبار وبمسترهفت :
https://akhbar.webmaster7.ir
مشاوره حرفه ای درباره انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی برای سایت کسب و کار
بدون دیدگاه